Tuesday, April 04, 2006

Mens en dier














I
s een mens MEER dan een dier? Is een dier MINDER dan een mens? Het antwoord is daarop NEE. Mens en dier leven op dezelfde planeet. Mens en dier kennen allebei leed. Mens en dier hebben ALLEBEI recht op vrijheid. Dat is de wet van liefde. Vrijheid is liefde. Liefde is vrijheid.

Hoe komt het dan toch dat er mensen zijn die onze broeders en zusters als een produkt zien? Ik zie de dieren als mijn broeders en zusters. En ik vind het uiterst zorgwekkend hoe er met dieren wordt omgegaan.

Er worden proeven gehouden op dieren voor de gezondheid van de mens. Nu moet ik u erbij vertellen dat een dier fysiologisch anders in elkaar zit als een mens. Dus de proeven die gedaan worden zijn niet waterdicht.

De mens is het dier gaan eten om te overleven. Tegenwoordig heeft de mens minder lange snijtanden en als je kijkt naar het menselijk darmstelsel dan is het vlees van een dier niet bevorderlijk voor de vertering. De mens is dus aan het evolueren.

Er worden zeehonden en dolfijnen gedood, omdat zij onze tonijn opeten. Maar misschien is het andersom? Misschien gebruikt de mens teveel? Wat geeft de mens het recht deze dieren te doden?

Er wordt gejaagd op walvissen. De mens zegt dat de walvis een bron van inkomsten is. Maar lieve mens, kijk toch eens naar dit zachtaardige wezen dat alleen maar vriendelijkheid uitstraalt. De walvis is eigenlijk een bron van Licht. En de mens is ook een bron van Licht, alleen sommige mensen zijn het vergeten.

Mijn vraag aan u, mens die het vergeten is, kijk eens naar uw medebewoners de dieren. Luister naar ze. De dieren hebben nu te lang in dienst gestaan van de mens. Ze willen gehoord worden. Want de mens is niet de enige bewoner op deze planeet. Praat met elkaar. Zie elkaar. Dan bereik je veel meer op het gebied van de gezondheid. Dit is HEEL belangrijk. Ik wordt vele malen geinspireerd door een hele lieve wijze poes bij ons in huis, Poedie genaamd. Bij deze wil ik Poedie bedanken voor haar wijze woorden. Wees gewoon wie je bent.

Lieve mensen die proeven op dieren doen en lieve mensen die dieren slachten: Maak een andere keuze: Stel jezelf de vraag: Wat zou Liefde nu doen? Bewandel de weg van Liefde. Alle levende wezens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het een staat niet los van de ander. Wees wie je werkelijk van binnen bent: LIEFDE. En Liefde is vrijheid.
Zo vrij ben jij, zo vrij is hij, zo vrij is zij, zo vrij zijn wij.


No comments: